بیماری سلیاک و مواد غذایی Fundamentals Explained
بیماری سلیاک و مواد غذایی Fundamentals Explained
Blog Article
سال ۱۳۹۶ با هدف سادهسازی مفاهیم تخصصی پزشکی، سلامتی و زیبایی، مجله دکتردکتر را راهاندازی کردیم.
بیماری سلیاک یک اختلال گوارشی است که در اثر واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی به گلوتن ایجاد میشود. بیماری سلیاک به نامهای اسپرو، اسپروی غیر حارهای، عدم تحمل گلوتن و آنتروپاتی حساس به گلوتن نیز نامیده میشود. در بیماری سلیاک، پاسخ سیستم ایمنی بدن به گلوتن باعث ایجاد مادهای سمی میشود که پرزهای روده را از بین میبرد. پرزهای روده، برآمدگیهای انگشت مانند داخل روده کوچک هستند.
گلوتن بخشی ضروری از رژیم غذایی شما نیست، بنابراین می توان آن را با خیال راحت از رژیم غذایی حذف کرد و با غذاهای ایمن و بدون گلوتن جایگزین کرد.
فقط کسایی که ذهنشون مثل یه کاراگاه تیزه میتونن توی ۱۰ ثانیه بفهمن قتل بوده یا خودکشی
بیشترین علائمی که از این بیماری گزارش شده مشکلات گوارشی مثل نفخ شکم، تهوع، کاهش وزن، بی حالی، یبوست و اسهال است.
ترند جدید در دنیای شلوار زنانه سال ۲۰۲۴
○ چه مدت به فرد شیر داده شده است، زیرا علائم در افرادی که برای مدت طولانی تری از شیر مادر تغذیه شده اند دیرتر ظاهر می شود
بیماری سلیاک در کودکان یک از اختلالات خود ایمنی است که در اثر مصرف گلوتن باعث آسیب به روده می شود. آسیب به پوشش داخلی روده می تواند سبب از دست دادن توانایی جذب برخی مواد مغذی می شود که به نوبه خود با کمبود برخی ویتامین های ضروری مرتبط است.
نشان می دهد: در اینجا نشانه دیگری از یبوست داریم که باز هم نباید مکرر اتفاق بیفتد.
اما شدت علایم بیماری سلیاک در نوزادان و کودکان نوپا بسیار ضعیف و قابل چشمپوشی است. به همین دلیل دلدرد و ناراحتی کودک پس از مصرف این مواد، معمولا با یک نفخ و دل پیچه ساده، اشتباه گرفته میشود.
اگر پزشک بعد از بیماری سلیاک ازمایش معاینه شما به سلیاک مشکوک شود، برای تشخیص دقیق تر از این روش ها کمک میگیرد:
اگر چه آزمایش خون میتواند راهنمای خوبی در مسیر تشخیص سلیاک باشد، اما اندوسکوپی تنها راه تشخیص قطعی بیماری سلیاک است. پیش از انجام اندوسکوپی برای کودک، با پزشک متخصص کودکان مشورت کنید تا از ضرورت انجام آن آگاه شوید.
قبل از حذف این غذاها با یک کارشناس تغذیه صحبت کنید، زیرا انجام این کار می تواند منجر به کمبود مواد مغذی شود.
● پزشک اغلب می تواند بیماری سلیاک را با در نظر گرفتن سوابق پزشکی فرد و خانوادگی وی و تجویز آزمایشاتی مانند آزمایش خون، آزمایش ژنتیک و بیوپسی تشخیص دهد.